-
Vaikų edukaciniai apsilankymai ūkyje
2024-06-07Dar viena mokykla apsilankė Žilių šeimos ekologiniame ūkyje bei vaikai susipažaino su ūkio gyvenimu, dirbo smulkius ūkio darbus ir trumpam tapo mažaisiais ūkininkais!
-
DPD fresh paslauga jau Žilių šeimos ekologiniame ūkyje!
2024-02-29Gera naujiena – užsakymus visoje Lietuvoje pristatome naudodamiesi DPD fresh paslaugomis, todėl nuo šiol visi norintys įsigyti šviežių bei ekologiškų mėsos gaminių tai galės padaryti dar greičiau ir paprasčiau!
-
Piloto licenciją turintis Kazimieras nutūpė Raseinių raj. – nori pasiekti, kad didžiuliame ūkyje užtektų vieno žmogaus
2023-07-07Nuo grūdo iki skanaus skilanduko – taip trumpai būtų galima apibūdinti Raseinių rajone 1991 m. įkurtą ir darniai puoselėjamą ekologinį Žilių šeimos ūkį. Vos pradėję veiklą, ūkininkai planavo, kad tai bus šeimos verslas, aprėpiantis produkcijos gamybą „nuo lauko iki stalo“
-
Nuo aviacijos prie žemės ūkio: kaunietis svajonę iškeitė į šeimos verslą, kurį aplenkia krizės
2023-06-23Jaunas kaunietis Kazimieras Žilys tiesiogine prasme iš padebesų nusileido ant žemės. Svajojęs tapti pilotu dabar sukasi šeimos ūkyje. Jis turi tikslą viską sukonstruoti taip, kad jame galėtų dirbti vos vienas žmogus, o pats galėtų grįžti prie savo svajonės.
-
Vis labiau sveikata besirūpinantys lietuviai atranda ekologišką maistą
2022-04-13Beveik tris dešimtmečius ūkininkaujanti Žilių šeima pastebi, jog ekologiškų maisto produktų poreikis auga – žmonės vis labiau rūpinasi savo sveikata, todėl vis didesnį dėmesį skiria ne maisto kiekybei, o kokybei.
-
Mokomoji išvyka į ekologinius ūkius
2018-11-27Šiaurės Lietuvos ekologinių ūkių savininkai vyko į mokomąją išvyką įgyti patirties.
Išvykos metu aplankyti du ūkiai: Audronės Žilienės ekologinis ūkis ir Budraičių bendruomenė.
-
Štai ką vokiečiams nuvežė lietuviai – vien pažiūrėti nepakaks
2018-02-08Kas buvo pirmi pirkėjai, stabtelėję ties lietuviškų skilandžių medžiu? „Rusai, – pratarė Eglė Žilytė, mostelėjusi ranka į prekystalį. – Jie iš labo ryto, vos tik atsidarė paroda, nusipirko sūdytų lašinių. Paragavo ir susižvalgė tarpusavyje: „Puikūs. Tikrai naminiai“, – išgyrė. Ir nusipirko.“
-
Berlyne šurmuliuoja „Žalioji savaitė“
2017-01-20Vokietijos sostinėje vakar duris atvėrusioje maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės parodoje ,,Žalioji savaitė 2017“ lankytojai mėgavosi mūsų tautinio paveldo gaminiais, gomurį lepino midumi ir alumi. Gardžių lietuviškų produktų ragavo ir Lietuvos stende apsilankęs Vokietijos žemės ūkio ministras Christianas Schmidtas. Su mūsų gamintojais bendravo ir kitų šalių kolegų delegacijas sutiko žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.
-
Berlyno paroda – globalių ir lokalių rinkų paieškos
Berlynas. Tarptautinėje maisto ir žemės ūkio parodoje dalyvaujančio ministro Broniaus Markausko dėmesys nukreiptas į naujų rinkų paieškai ir dvišaliams susitikimams: rytą jis susitiko su Ukrainos žemės ūkio ministru, vakar aptarė grūdų eksporto klausimus su Indijos ministru, šiandien įvyko susitikimai su Brazilijos ir kitų šalių delegacijų vadovais.
-
Lietuviai iš Berlyno: mūsų vis ieško rusai
2014-01-18Lietuvos prekybininkai vienbalsiai tvirtina, kad Berlyno žemės ūkio parodoje entuziastingiausiai mūsų šalies produktus perka rusai: jie klausia lietuviškų sūrių, mėsos, medaus.
-
Parodos „Žalioji savaitė 2014” lankytojų vertinimui – lietuviški gaminiai
2014-01-16Tarptautinė paroda „Žalioji savaitė 2014“, vyksianti Berlyne sausio 17–26 dienomis, pristatys plačiausią produktų ir paslaugų asortimentą žemės ūkio, maisto produktų ir sodininkystės srityse. Parodoje dalyvaujanti Lietuva savo ekspozicijoje demonstruos natūralius ir ekologiškus gaminius, kurių daugelio receptūros paveldėtos iš senolių. Ne vienai Lietuvai atstovaujančiai įmonei pasirodymas šioje Vokietijos parodoje nebus debiutinis.
-
Išsipildė ūkininkės noras gyvulius auginti ekologiškai
2013-02-04Energijos, kurią spinduliuoja ūkininkė Audronė Žilienė, užtektų visam tuzinui žmonių. Ji ir idėjų generatorius, ir vykdytoja. Visa jos šeima – vyras Kazimieras, vaikai Eglė, Jovita ir Kazimieras – darbštuoliai, turintys ir išskirtinių pomėgių. Apsižvalgius po jų įspūdingą sodybą ir ūkį, sunku patikėti, kad viena šeima tiek sugebėjo sukurti.
-
Skysta mėsa – skysta sveikata
2011-05-20Kokią mėsą vartojame, kas lemia jos kokybę? „Valgome kenksmingą – chemijos išpūstą“, – atsakys vieni. „Taip neteigtina, nes nėra įrodymų, kad įvairūs priedai, kurie naudojami auginant galviją, kiaulę ar vištą, neigiamai atsiliepia jų mėsai, taigi ir mūsų sveikatai“, – ramins kiti.
-
Mis ūkininkaitė prizą paaukojo labdarai
2010-11-25„Treji metai prabėgo taip greitai, atrodo, tik vakar viskas buvo“, – stebisi 2007-ųjų gražiausioji Lietuvos ūkininkaitė Eglė Žilytė. Ji negalės uždėti karūnos šiemet antrą kartą rengiamų gražiausios ūkininkaitės rinkimų nugalėtojai – konkursas įvyks gruodžio 2-ąją, o Eglė iš Pietų Korėjos, kur dirba modeliu, grįš tik prieš Naujuosius.
-
Parodos Berlyne lankytojams – pirmieji lietuviški ekologiški mėsos gaminiai
2007-01-12Individuali Audronės Žilienės įmonė Lietuvos stende tarptautinėje maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės parodoje „Žalioji savaitė 2007“ Berlyne pristatys šaltai rūkytus ekologiškus mėsos produktus – „Kirsnos“ dešrą, „Kaziuko skilandinę“, kiaulienos šoninę ir kumpį, šaltai rūkytą jautieną.