TurizmasKaimo turizmas Žilių sodyboje

Kaimas - geriausia žaidimų aikštelė ir mokykla po atviru dangumi. Ūkyje nėra ribų kūrybai bei džiaugsmams. Plačios pievos apkabins, neaprėpiamas dangus įkvėps ir basos kojos leis atrasti ūkio džiaugsmus.
Vištos, antys, Šarole veislės jaučiai, Lietuviškos genofondinės kiaulės, du mieli poniai, fazanai ir tikras lietuviškas kaimas!



Kiekvienas gyvūnas turi unikalią istoriją bei begalę įdomių faktų ne tik mažiesiems bet ir suaugusiems. Kiekvienas augalas kaime turi paskirtį, o gyvenimo būdą čia diktuoja gamta.
Kaip atrodo gyvenimas kaime? Ką visą dieną veikia ūkininkai? Ką reiškia ekologija? Kaip auginti ir prižiūrėti gyvūnus? Kas ir kaip auginama ūkyje? Apie tai ir dar daugiau - tradicijomis dvelkiančiame Žilių šeimos ekologiniame ūkyje.

Teirautis dėl apsilankymo

Ekskursija

Ekskursija siūlo išskirtinę galimybę pamatyti, kaip veikia ekologinis ūkis, kuriame skatinamas biologinis įvairovės išsaugojimas, tvarus žemės naudojimas ir draugiškos aplinkai praktikos. Sužinosite apie natūralius augalų auginimo metodus, kompostavimą, ekologišką gyvulininkystę ir kitus svarbius aspektus, kurie padeda išsaugoti natūralų derlingos žemės puoselėjimą.

Degustacija

Ekskursija ar edukacija gali apimti ir gaminamos produkcijos degustaciją. Degustacijos metu lankytojai turi galimybė paragauti mėsos gaminius, kurie derinami su ekologiniame ūkyje užaugintais vaisiais bei daržovėmis. Degustacija sudaryta iš tradicinių Lietuviškų patiekalų bei gėrimų. Tikslesnis degustacijos meniu sudaromas pagal lankytojų poreikį. 

Edukacija: Aš – mažasis ūkininkas!

Tikslas: Ši programa skirta vaikus supažindinti su ūkininkavimu, skatinti jų susidomėjimą gamta ir tvarumu per įdomius ir interaktyvius užsiėmimus.

Amžius: 6-12 metų vaikai.

Edukacijos turinys:

Pamoka apie ekologinio ūkininkavimo svarbą ir kodėl svarbu rūpintis gamta. Augalų ir gyvūnų pažinimas: užsiėmimai, skirti augalų ir gyvūnų pažinimui (vaikai gali stebėti, liesti augalus ir gyvūnus). Praktiniai užsiėmimai: sodinimas, kompostavimas, mažų darbų atlikimas pagal amžių ir gebėjimus.